Poslední dobou nám zahrada plodí samé krásné ovoce. Keřík s rybízem a kanadskými borůvkami už je celý obsypaný bobulema, ale nikdo z rodiny se zatím neodhodlal s tím něco udělat.
Později, když kamarádka Lucie Planková uveřejnila fotku svého ovocného dortu, jsem neváhala a o recept poprosila. Tento dort, který vymyslela Lucčina babička jsem si dovolila lehce poupravit, základ ale zůstává stejný. Mé sympatie recept získal zejména pro jeho jednoduchost a poměrně nízkou finanční nákladnost. A výsledek? Naprosto peckovní. Však posuďte sami....
Ingredience na formu Ø 28cm:
4 vajíčka
6 lžic krupicového cukru
8 lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1,5 kostky tvarohu
1 šlehačka
1 ztužovač
1-2 vanilkové cukry
4 lžíce moučkového cukru
půl kostky másla
1 bezbarvé dortové želé
ovoce
Postup:
Žloutky napěníme s 1 dl horké vody,
postupně přidáme 6 polévkové lžíc krupicového cukru a našleháme. Vmíchášme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a promícháme s vytvořenou směsí. Vzniklé těsto pečeme 20-30 minut při cca 180° ve vymazané a vysypané formě.
Po upečení potřeme krémem vyšlehaným z 1,5 tvarohu, moučkového a vanilkového cukru, změklého másla, šlehačky, a ztužovače. Nakonec stačí už jen obložit ovocem a přelít želatinou (návod na obale).
Chladíme v ledničce ideálně přes noc.
A co vy? Taky pečete z vlastní úrody?A máte nějaký tip na zajímavý ovocný recept?
- le boulanger
Nádherně aranžované fotečky, už se těším až porostou u babičky v lese borůvky, to udělám pak muffiny podle tvého receptu :)
Díky za pochvalu. Zdravím z Ostravy!
OdpovědětVymazatDortík vypadá skvěle!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm