neděle 17. května 2015

Citrónové sušenky pšenično-žitné



Věřím, že vztah mezi množstvím práce a prokrastinací je přímo úměrný. Proto teď sedím, a místo učení se píšu článek na blog. Nedávno jsem si totiž uvědomila, že nejsem schopna dohledat recept, který jsem vyzkoušela, ale následně nezveřejnila. Proto bych už z podstaty vlastního užitku neměla tento blog zanedbávat, a vždycky se aspoň krátce vyjádřit k tomu, co jsem zase ukuchtila.


Chtěla jsem něco rychlého, chutného, a třeba i neobvyklého. Vyšly z toho tyto citrónové sušenky, které nemají chuť jako klasické sušenky z obchodu, a ani nejsou přeslazené. Takže taková zdravější alternativa.

Na Listovkách upečeno, odzkoušeno a ohodnoceno na jediničku.



Ingredience:

130 g pšeničné hladké mouky
130g žitné mouky
80g cukru
100g másla
2 žloutky
kapka vanilkového aroma
1 citrón
1 lžíce čerstvého, nastrouhaného zázvoru



Postup:

Kůru omytého citrónu nastrouháme na jemném struhadle, a zbytek citrónu vymačkáme. V míse smícháme úplně všechny ingredience a hněteme tak dlouho, dokud se z nich nestane hladké těsto. To pak uložíme do ledničky na min. 2 hodiny, aby mělo správnou konzistenci a moc se nelepilo.

Posléze už tvarujeme placky cca půl cm vysoké a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Dáme péct na 175°cca 10-15 minut.

Tak, a to je vše.



Ps: Talířek na fotce je mým novým úlovkem z Waršavy, kde jsem byla minulý měsíc se spolužáky na právnické konferenci. Líbí se vám?


- Hana le Boulanger

3 komentáře: