Asi je to na tomto blogu znát, ale ještě jednou pro
upřesnění. Miluju sušenky!
Jejich jednoduchost a praktičnost se vůbec nedá srovnat s
žádným jiným dezertem (představte si jak si s sebou na dovolenou balíte panna
cottu ve skle…). Právě z těchto důvodů je často peču, ikdyž pokaždé zkouším
jiný recept. Tento jsem našla na blogu Cataliny (zde). V mém případě došlo na
malou chybu v Matrixu, protože jsem nechtěně vmíchala celý kypřící prášek.
Ingredience:
125g změklé máslo
100g cukr moučka, prosátý
150g polohrubá mouka, prosátá
50g jemně mleté mandle
1 žloutek
1,5 lžičky škrobu
1,5 lžičky strouhané čerstvé pomerančové kůry
1/2 lžičky kypřící prášek
100g jemná hořká čokoláda
plátky mandlí na posypání
Postup:
Postup je hodně podobný ostatním sušenkám, které najdete na
blogu. Začneme tím, že pořádně smícháme máslo, cukr a žloutek. Ve druhé míse
smícháme namleté mandle, mouku s kypřícím práškem, škrob a pomerančovou kůru
(já jsem ještě navíc kápla pár kapek pomeranče). Tuto směs přidáme do dříve
připraveného krému. Atále mícháme, dokud není těsto naprosto hladké. Připravené
těsto chladíme v lednici (cca 40 minut), a takto vychlazené pokládáme na plech
ve formě malých kuliček (výška okolo 0,5cm). Necháváme vždy velké mezery.
Pečeme v předehřáté troubě na 180C asi 8 minut nebo do zezlátnutí okrajů a
necháme zcela vystydnout. Když jsou sušenky 100% schladlé, můžeme je začít
zdobit roztopenou čokoládou (naplníme jí zdobící pytlík, nebo stačí obyčejný
igeliťák, který zespodu propícheneme). Nakonec poklademe plátky mandlí.
- le Boulanger
nejsou moc tenký?? jen se ptam jestli se nelamou ale vypadaji hezky
OdpovědětVymazatKrásne a určite sú aj chutné :)
OdpovědětVymazatPozývam ťa na moju giveaway, kde môžeš vyhrať 10 skvelých produktov :)BellesFleurs
Ano, jsou tenké, a to díky velkému množství prášku do pečiva. Píšu o tom hned na začátku článku ;) Chuťově jsou ale naprosto bezkonkurenční ;)
OdpovědětVymazatJsou tenké kvuli tomu že je tam moc prašku do pečiva,? to je blbost ne?
OdpovědětVymazat