středa 20. srpna 2014

Pomerančové sušenky


Asi je to na tomto blogu znát, ale ještě jednou pro upřesnění. Miluju sušenky!
Jejich jednoduchost a praktičnost se vůbec nedá srovnat s žádným jiným dezertem (představte si jak si s sebou na dovolenou balíte panna cottu ve skle…). Právě z těchto důvodů je často peču, ikdyž pokaždé zkouším jiný recept. Tento jsem našla na blogu Cataliny (zde). V mém případě došlo na malou chybu v Matrixu, protože jsem nechtěně vmíchala celý kypřící prášek.


Ingredience:

125g změklé máslo
100g cukr moučka, prosátý
150g polohrubá mouka, prosátá
50g jemně mleté mandle
1 žloutek
1,5 lžičky škrobu
1,5 lžičky strouhané čerstvé pomerančové kůry
1/2 lžičky kypřící prášek
100g jemná hořká čokoláda
plátky mandlí na posypání


Postup:

Postup je hodně podobný ostatním sušenkám, které najdete na blogu. Začneme tím, že pořádně smícháme máslo, cukr a žloutek. Ve druhé míse smícháme namleté mandle, mouku s kypřícím práškem, škrob a pomerančovou kůru (já jsem ještě navíc kápla pár kapek pomeranče). Tuto směs přidáme do dříve připraveného krému. Atále mícháme, dokud není těsto naprosto hladké. Připravené těsto chladíme v lednici (cca 40 minut), a takto vychlazené pokládáme na plech ve formě malých kuliček (výška okolo 0,5cm). Necháváme vždy velké mezery. Pečeme v předehřáté troubě na 180C asi 8 minut nebo do zezlátnutí okrajů a necháme zcela vystydnout. Když jsou sušenky 100% schladlé, můžeme je začít zdobit roztopenou čokoládou (naplníme jí zdobící pytlík, nebo stačí obyčejný igeliťák, který zespodu propícheneme). Nakonec poklademe plátky mandlí.








- le Boulanger

4 komentáře:

  1. nejsou moc tenký?? jen se ptam jestli se nelamou ale vypadaji hezky

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne a určite sú aj chutné :)
    Pozývam ťa na moju giveaway, kde môžeš vyhrať 10 skvelých produktov :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, jsou tenké, a to díky velkému množství prášku do pečiva. Píšu o tom hned na začátku článku ;) Chuťově jsou ale naprosto bezkonkurenční ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou tenké kvuli tomu že je tam moc prašku do pečiva,? to je blbost ne?

    OdpovědětVymazat